2009 m. birželio 16 d., antradienis

Lazanija



Lazanija gaminau pirma kart ,bet skanumas ... tik nelabai išvaizda tenkino,sunku idėti buvo ,bet labai ,labai skanu ...Receptuką radau supermamose.

Reikia:

lazanijos lakštų ( aš sunaudojau 9 )
300gr Parmezano sūrio (galima ir daugiau)

Bolonese padažui:

1 didesnis mėlynas svogūnas
1 didelė morka (dėjau 2 dideles)
3 skiltelės česnako
350gr faršo
250gr pievagrybių
0.5 stiklinės balto vyno
0.5 stiklinės vandens
3 šaukštai pomidorų pastos
75gr sviesto
prieskonių ir druskos

Bechamel padažui:

50gr sviesto
50gr miltų,
900 ml pieno
malto muskato ir druskytės

Eiga :

Bolonese padažas gaminamas taip:

gilesnėje keptuvėje svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.

Bechamel padažas gaminamas taip :

Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir druska - nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti tirštokas,kaip kefyras Lazanijos lakštų virt nereikia . Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas.
Pirma pilti šiek tiek Bechamel padažo ,kad lazanijos apačia nepriliptų .Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 60 minučių, po to dar paliekama 10-20 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą