2009 m. birželio 14 d., sekmadienis

Nuodėmingoji vyšnia šokoladinėje mascarponėje



Biskvitui reikės:

4 kiaušinių
175gr cukraus
175gr miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžios masės. Persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, į juos sudėti 4 kaiušinio trynius suplaktus su cukrumi ir įmaišyti į miltų masę,kai gerai išsimaišys tada atsargiai įmaišome baltymus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią 26 cm skersmens torto formą ir kepti 35 minutes.

Pertepimui reikės:

250gr mascarponės
200gr desertinės vanilinės varškės
100 ml vyšnių jogurto
300 ml grietinėlės (35 prov,riebumo,jokiu budu nepilti liesesnės nes ji nesiplaks pvz: 10 procentų netinka)
100 ml cukraus
pusės citrinos sultys
2 v.š.vanilinio cukraus
2 saujų vyšnių be kauliukų
1 plyta juodojo kartaus šokolado
2-3 v.š. kakavos
2-3 v.š želatinos

Eiga:

Mascarpone suplakti su varške ir jogurtu,cukrumi bei vaniliniu cukrumi.Atskirai išplakti grietinėlę su kakabos milteliais ir įmaišyti i mascarponės masę.Želatina užmerkti su vandenu ir išspaustos citrinos sultimis,kai išbrinksta ja ištirpinti ir supilti i kremą.Palikti šaldytuve kol ims tirštėti (max 20 minučių) prieš sutepant tortą suberti skaldytą šokoladą.

Pertepimas:

Atvėsintą biskvitą perpjauti pusiau,viena dėti i apačią ir užpilti mascarponės mase,išdėlioti vyšnias,vėl dėti biskvitą ir supilti likusią masę ,dėti i šaldytuvą porai valandų,kol sustings.

Puošimas:

Naudojau 250ml šalto pienos ir pakutį sausų miltelių tortų pertepimui skirtų ,šokoladinio skonio. Juos suplakiau,gavosi graži masė,standi,Dėjau ją i konditerinį švirkšta ir puošiau kaip mokėjau,pridėjau vyšnių,ir gavosi štai toks torčiukas :)



Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą