2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Nepakartojamas migdolinis obuolių - varškės pyragas

Labai mėgstame riešutus,ir tikrai juos naudoju dažnai , arba tiesiog jų būna visuomet lėkštutėje prie kavos :) Nutariau iškepti pyragą su riešutais ,tik teko ilgai ieškotis tinkamo receptėlio,nes jų tiek daug o išsirinti taip sunku , ir užklydau į blog'ą pavadinimu SAULĖTA VIRTUVĖ ten ir radau šį nuostabų pyragą . Išbandžiau ir likau sužavėta .Labai,labai skanus :) receptas štai ČIA

Reikia:
210gr  miltų
¼ a. š. druskos
90gr kreminės varškės (naudojau naminę liesą ,pertryniau su šlakeliu vandens ir gavosi piure)
50grsviesto, kambario temperatūros
1/4 a. š. migdolų esencijos
1/4 a. š. vanilės esencijos
100gr cukraus
70gr maltų migdolų

Įdarui:
200gr kreminės varškės
100gr cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. citrinų sulčių
žiupsnelis druskos
400 – 500gr obuolių

Trupiniams:
2 v. š. miltų
2 v. š. cukraus

50gr  migdolų

Eiga:
 Tešlai miltus sumaišyti su druska.Minkštą sviestą su varške išplakti iki vientisos konsistencijos.Supilti migdolų ir vanilės ekstraktus ir plakti dar minutę.Suberti cukrų ir plakti, kol gausime vientisą masę.Iš lėto įmaišyti miltus ir maltus migdolus, kol gausis nestambūs trupiniai.Atidėti į atskirą indą 3 dalį trupinių (viršui pabarstyti), o likusius suberti į paruoštą kepimo formą, iškloti jais dugną, paspausti rankomis, subadyti šakute ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180c apie 15 minučių, kol pagels.Įdarui nulupti ir plonomis skiltelėmis supjaustyti obuolius.Išplakti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps, įmaišyti kiaušinį, citrinos sultis ir druską.Trupiniams sumaišyti nuo pagrindo tešlos likusius trupinius su miltais, cukrumi ir smulkintais migdolais.Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti paruoštais trupiniais.Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 45 – 50 min. Aušinti formoje kol atvės, tuomet išimti į lėkštę. Prieš pjaustant reikėtų visiškai ataušinti nes jis ganėtinai trupus ,tad kad nereiktų valgyti košės reikėtų kantrybės :) Skanaus .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą