2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Obuolainis su auksaspalviu sirupu

 Labai įdomaus , savotiško skonio pyragas ,man labai patiko :)
Reikia:
2 kiaušiniai
0,5st rudojo cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
2-3v.š. auksaspalvio sirupo
180gr sviesto
1,5st miltų
1a.š kepimo miltelių
2-3 dideli obuoliai
šiek tiek cinamono ir rudojo cukraus pabarstyti viršui

Eiga:
Kiaušinius , cukrų , vanilinį cukrų išplakti su mikseriu . Pilti auksaspalvio sirupo ,išmaišyti , pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą , vėl išmaišyti . Sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais . Išmaišome . Tešla gaunasi Tirštoka,sukrečiame ją į kepimo indą , pjaustome obuoliukus skiltelėmis ir dedame ant viršaus, barstome cinamonu ir cukrumi. Kepame 180c apie 50 minučių , tikrindami mediniu pagaliuku,ar jau iškepė. Nes jei pyragas storesnis keps ilgiau,jei plonesnis iškeps greičiau,priklausomai kokį kepimo indą pasirinksite :) Skanaus ....  
Auksaspalvis sirupas, galite rasti bet kurioje didesnėje parduotuvėje arba naudoti klevų sirupą .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą